Copper blir attackerad…

  
  
Idag hände något förskräckligt!!! Jag kommer glatt hem från gymmet och säger till Hanna att kom så tar vi ut Molly och Copper på en liten promenad. Vi sprang så fort ner för backen och livet kändes underbart. På vägen hem skymtar Copper grannens hund som också är ute på en promenad och Copper drar iväg med Hanna efter sej för att säga hej. Hanna tror att Copper och grannens hund har hälsat och är goda vänner. Grannens hund biter av en stor bit av Coppers öra.  Copper ylar av smärta och vi förstod först inte vad som hänt eftersom det gick så fort. Väldigt snabbt inser vi att hon blöder och vi faller in i ett chock stadie. Vi far ner till veterinären och de säger att Copper behöver genast opereras.  Allt detta är så hemskt och det känns skönt att Copper är hemma. Vi är så ledsna och vi klappar och sitter med henne hela tiden. Molly är också med och stöttar. Grannen är förtvivlad såklart. Jag låter er veta hur Copper mår imorgon. Kram från oss alla. 

Comments 30
 • Anki Post author

  Åhhhh men fyyyy :(.Stackars,stackars Copper.Och alla er andra också för man lider enormt med sina fyrfotade vänner om och när de har råkat ut för nåt.Sänder en önskan till Copper om ett snabbt tillfrisknande.

  Reply

 • Lena Post author

  Men hjälp!! Vilken fruktansvärd händelse !
  Förstår er chock och stackars lilla Copper som Behövde gå igenom allt detta. Skönt för henne att ni alla finns hos henne med all er kärlek.
  Kram

  Reply

 • Rose-Marie Post author

  Hej Maria! Men så fruktansvärt. Förstår att lilla Copper och ni är i chock. Stackars lilla Copper. Hoppas att hon snart tillfrisknar. Tänker på Copper och er. Kramar från din vän Rose-Marie.

  Reply

 • Dalkullanannanykvist Post author

  Men nej nej fyy så hemskt!! Stackars lilla söt Copper:'( Oj oj :'( Måste ha varit en stor chock för er alla..Uff så fruktansvärt. .Skönt att hon är hemma hos er..Tänker på Copper och er Alla..Skickar massor med kramar till er och klappar till lilla Copper ♥ Och till Molly ♥♥Anna Nykvist

  Reply

 • Katta Post author

  Awww, skickar massa karlek och healing till Copper! <3

  Reply

 • Evelina Post author

  Så hemskt! Tänker på er allihop

  Reply

 • Karin Lagergren Post author

  Hej Maria!
  Men fy så hemskt jag förstår att både ni och Cooper är i chocktillstånd,jag Tony och Tim håller tummarna så hårt vi bara kan och hoppas att allt går bra.Krama Cooper från oss.
  Kram Karin Lagergren

  Reply

 • Nettan Post author

  Hej Fina Maria

  Nämen, Ohh, stackars Copper vad ont det måste gjort. Ja hemskt för er var med om detta, vilken chock. Hoppas Copper snart mår bra
  Kramisar Nettan

  Reply

 • maria g Post author

  O nej inte bra. Vad har grannen för hund som gör så
  farligt. Hoppas allt ordnar sej stackarn det var en pärs
  kramis fr mej.

  Reply

 • Malin T Post author

  Hej Maria
  Vilken hemsk upplevelse! Jag förstår verkligen att ni blev chockade. Hoppas nu att allt går bra med läkningen.
  Stor kram Malin T

  Reply

 • kjell lövgren Post author

  Det var inte kul jag hoppas att allt gick bra för er.

  Reply

 • Vivi Post author

  Stackars Copper, fruktansvärd upplevelse för henne och er!! Kram till er alla

  Reply

 • Wiveka Post author

  Fy tusan så hemskt. Stackars söta Copper! Och ha tratt är ju verkligen inte kul. Så får hundar inte göra oavsett om de har hälsat eller inte. Hoppas sötnosen repar sig snabbt

  Reply

 • Jenny Mustaniemi Post author

  Stackars lilla Copper. Ge massa gose kramar från mig till Copper och hoppas han kryar på sig snabbt. <3 <3 <3 Kramar

  Reply

 • Elisabeth Post author

  Kära Maria!
  För att avdramatisera – borde du förstå själv att Copper inte blev attackerad av grannens hund utan grannens hund reagerade instinktivt på din hunds inviter. Hur det kommer sig att Hanna sprang efter Copper? Är din lilla hund så pass stark att den kan ta emot det den möter? Tydligen. Jag skulle vilja råda dig att ta hjälp ingen av en hundexpert som förklarar för er alla hur hundarna tänker och fungerar – oavsett storlek. Det är störst oansvarigt att låta sin hund springa efter andras hundar utan att försäkra sig att den andra hunden är med på noterna. Hade dina hundar blivit lika överraskade – så kan jag lova att reaktionen hade blivit det samma. En hotad hund – biter! Tycker synd om hundarna där man glömmer bort att de är hundarna och inga levande leksaker. Bli ledare för dina hundar – så blir de lyckligare och du kommer sova gott.

  Reply

  • Marie Nordin Post author

   Elisabeth….vilken moralpredikan ! Maria och Hanna kan säkert sina hundar bättre än du . Att hundar drar iväg när de ser en annan hund är naturligt. Så gör mina med och jag har Bichon Frise och en en liten York. De blir ju glada när de ser andra hundar. nu var ju detta deras granne. När jag träffar främmande hundar håller jag in kopplet och frågar om de får hälsa och så nosar de ju först och funkar det så får de leka. men att den andra hunden biter av örat på Copper är väl inte et friskt beteende. Tycker synd om Hanna i första hand men även hela familjen.

   Reply

   • Mia Post author

    Har man koll på sin hund så drar den inte iväg,oavsett vad den ser…min hund drog aldrig iväg utan att jag sagt att det var okej. Tillexempel om det kom någon hund vi kände och ägaren till den sa att det var okej att hälsa

    Reply

   • Elisabeth Post author

    Det är ingen moralpredikan – det var mer kommentar för att väcka Marias uppmärksamhet på det som hände. Små hundar små problem … tänk om det var två stora hundar som möts… Det är ägaren som bestämmer vart hunden ska gå inte hunden vart den vill. Tyvärr finns det en konstig samband med små hundar och långa linor. Jag har två stora hundar och kan inte ens drömma om att jag skulle boxeras på kopplet långt bakom de. Det är jag som tar beslut vem de möter och vem de får hälsa. Hundar måste inte nosa på alla andra hundar precis som människor väljer bort att stanna och prata med alla de möter i sin väg. Eller? Nosar du på alla grannar och alla du möter på en promenad? Knappast. Maria är klokt nog får att ta lärdom av det som hände och precis som i början då hon hade problem med Copper – tar hon kanske någon lektion i hundpromenader. Detta är ingen kritik som skulle trycka ner någon – bara en signal att det är fel att låta hunden dra iväg.

    Reply

  • Anette Post author

   Hej! Instämmer i det Elisabeth skrivit. Vill även råda familjen att inte föra över er oro på er lilla vovve för då tycker hon ändå mer synd om sig själv.försök i stället att vara precis som vanligt. Hundar är känsliga för ägarnas sinnesstämning. Kram!

   Reply

  • Helena Post author

   Men snälla du… Alla hundar reagerar inte på det sättet ”instinktivt” och att du hoppar på henne i denna stund är så illa utav dig.
   Det var en olycka och det kan hända alla… Även dig för ingen är perfekt, inte ens du Elisabeth.

   Maria, ta inte till dig av det negativa nu utan fokusera på att lilla copper ska läka och bli bra.
   Önskar dig allt gott

   Reply

   • Elisabeth Post author

    Men snälla Helena!
    Ingen hoppar på någon – och kanske just sådana ”stunder” är bästa sätt att lära sig mer om hur man hanterar en hund. Denna olyckan kunde förebyggas om Hanna varit den som leder inte blivit led av Copper. Tänk om det hade varit en stor, kraftfull hund. Brr… Hunden får ALDRIG bestämma över sin ledare, den ska följa efter inte före. Jag har själv haft hund som jag tillät bli biten av sin gamla kompis. Jag tänkte inte på att ett års tid gör hundar okända för varandra och ny mötet måste ske varsamt fram. Hunden blev illa biten och jag lärde mig massa – synd att på hundens bekostnad. Inget illa menat – omtanke och tankeställare – vilken ledare är jag? Fel? Felet är att skylla på andra hunden inget annat. Läs rubriken – blev Copper attackerad av en annan hund?

    Reply

 • Marie Nordin Post author

  Så tråkigt när sånt händer och stackars lilla Copper vilken hemsk upplevelse. Känner starkt för hela din familj och spec. för dig Maria och Hanna som behövde vara med om detta drama. Hoppas Copper snabbt tillfrisknar. Bamse och styrkekramar till er.

  Reply

 • Malin Post author

  Hej Maria !
  Stackars copper, vilken chock för ER alla. Hemskt;(
  Hoppas att natten har varit lugn och att Copper har fått sovit och ni också förstås. Krama om Copper från mig och en stor kram till ER alla . Malin mallan❤️❤️❤️

  Reply

 • Kajsa Post author

  Hej Maria!
  Men fy vilken obehaglig upplevelse, jag förstår att ni alla blev chockade.
  Hoppas att såret kommer läka fint på lilla Copper, och att hon snart är piggare igen.
  Krama om henne från mig!
  Massor med kramar från mig!

  Reply

 • Åsa Post author

  Hej Maria
  Krama om lilla Copper och hoppas allt går bra nu efter operationen. Håller dock med Elisabeth. Hundar ska inte mötas på det sättet oavsett om de känner varandra eller inte. Skaffa en hundcoach som förklarar det hela.

  Reply

 • Marit Post author

  Söta fina Copper:(
  Sådant händer med både barn och hundar. De möts men hinner inte läsa av varandra. Lek, bus, försvar.
  Jag tycker inte att man ska döma och ge dåligt samvete. Det får man ändå och det gör ont i hjärtat.
  Maria är en bra matte och Copper är helt underbar!
  Hälsningar Marit

  Reply

 • Kristina Fransson Post author

  Stor kram till er Maria ! Ta nu väl hand om Cooper. Förstår vilken chock man hamnar i.
  Inte tror man att det ska hända och likväl gör det det. Har varit med om nåt liknande på min första hund.
  Kramiz Kristina Fransson

  Reply

 • Lillemor J Post author

  Hej Maria!
  Usch vad tråkigt det som hänt med Copper…hoppas det läker fort o att hon inte har ont.
  StyrkeKramar till Er!!!

  Reply

 • Lena Post author

  Fy , vad hemskt när det händer ens familjemedlem något , om det är djur eller människa , lika hemskt . Sköt nu om er lilla hund och er själva . Kramar till er alla . Lena

  Reply

 • Maria Jansson Post author

  Hej Maria!
  Så tråkigt när olyckan är framme. Hoppas att Copper mår bra trots sitt skadade öra.
  Kan tänka mig att Hanna öven blev lite skärrad så hoppas att även hon mår bra.
  Massa kramar till
  Hela familjen
  Kram kram
  Från mig
  Maria J ❤️❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *